KÖZLEKEDÉS ELEKTRONIKA - METRÓ

kozlekedes-elektronika-metroAz elmúlt évtized közepéig, sok esetben a metróhálózattal egyidős telekommunikációs rendszerek, megoldások biztosították egy adott Metró vonal kommunikációs és technikai hátterét. Ezek a megoldások elavultak, napjaink biztonságtechnikai elvárásainak nem feleltek meg.

A Sagemcom Magyarország Kft. 2004-ben nyerte el a BKV Zrt. megbízását, a „Felügyeleti rendszerek és vasúti hírközlési berendezések beszerzése és telepítése" témában kiírt nyílt, nemzetközi közbeszerzési eljáráson, melynek keretében elvégezte a M2 Metró vonal hírközlő rendszer infrastruktúrájának, valamint telepített eszközeinek felújítását és cseréjét.

Cégünk a megvalósításnál előnyben részesítette a berendezések minél szélesebb körű távvezérlését, távfelügyeletét. Ennek megfelelően a forgalomirányítás és a műszaki üzemeltetés átszervezése során a forgalomirányító központban kialakításra került a kelet-nyugati metróvonal centralizált üzemviteli központja, amelyhez a Központi Forgalmi Menetirányító (KFM), a Központi Utasforgalmi Diszpécser (KUD), az Áramellátási Szolgálat vezető diszpécsere az Energia Diszpécser (EDI), valamint a Műszaki Diszpécser (MÜDI) tartozik.

Cégünk az alábbi rendszerek telepítésében nyújt segítséget a vasútrekonstrukciós és vasútépítési projektek során:

  • Utas biztonsági berendezések,
  • Utas tájékoztató berendezések,
  • Vasútbiztonsági berendezések,
  • Forgalomirányítási rendszerek,
  • Speciális rendszerek (tűzvédelmi, utas biztonsági, stb. rendszerek) valamint a kapcsolódó rádiós és optikai hálózatok, berendezések.